Az alapanyagok már nem víz és fagyiporból állnak, hanem a legújabb trendeknek megfelelően Olaszországból rendelt PREGEL és MEC3 ízsűrítményekből készülnek. Gyümölcs fagylaltjainkhoz nem adagolunk tejkészítményt, így az a tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Törekszünk arra, hogy a legtöbb gyümölcs fagyink a szezonnak megfelelő élő gyümölcsöt legalább 50%-ban tartalmazza, ízfokozók és mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül.
A fagylaltjaink színét a benne található élő gyümölcs színe adja, mi nem használunk sem ételfestéket, sem az egészségre káros E betűs adalékanyagokat. Tejes fagyijaink 3,5%-os jó minőségű magyar tehéntejből, pasztörizált eljárással (felfőzve 90 Co-ra) készülnek. A pasztörizálás azt jelenti, hogy a felfőzött fagyik esetében nincs tartósítószer. A tartósítást maga az eljárási folyamat, a mikroorganizmusok hő általi elpusztítása biztosítja. A pasztörizáló gépünk az alaplét felfőzi +90 Co-ra, majd rögtön visszahűti +10 Co-ra. Ennek eredményeként ízfokozó adalékanyagok nélküli intenzív mégis természetes ízvilágú fagyikat kínálunk a HÓGOLYÓBAN.
Jelenleg 110 féle ízkombinációból dolgozunk, a napi kínálatunk minimum 18 féle íz. Kis családi vállalkozásunkban csak szakképzett, vendéglátós vagy cukrász végzettségű munkatársakat alkalmazunk, akik folyamatos orvosi ellenőrzés alatt állnak. Az utóbbi néhány évben termékpalettánkat kibővítettük cukrászsüteményekkel, hogy ne csak fagylalttal álljunk egész évben a vásárlóink rendelkezésére. Jelenleg városunkban a Hógolyó Fagyizó kínálja a legnagyobb választékot tortákból és süteményekből.