A projekt költségvetés fő pillére az eszközbeszerzés volt, melyhez szorosan kapcsolódott a piacra jutás feltételeinek javítására szolgáló weblap készítés és domain név regisztráció.
A beszerzett eszközök műszaki paraméterei az alábbiak:
- Manta 20-60 fagylalt fagyasztó: kapacitása 2060kg/óra Fagyasztó henger kapacitás 3-10L Méretek Ma1500xSZé520xMé1100mm Nettó Súly 290kg Vezérlés Digitális Érintő kijelző Keverő lapát Rozsdamentes Áram igény 3ph-380/415V-50Hz Áram felvétel 6Kw
- Mixpasto 6 fagylalt főző: Kapacitás 60 L Főző kapacitás 20-60L Nettó Súly 200kg Vezérlés Digitális Érintő kijelző Áram igény 3ph-380/415V-50Hz Áram felvétel 7Kw - ASR 5 sokkoló Kapacitás GN1/1x5 vagy 40x60x5 Tégely kapacitás 4db kicsi vagy 2db nagy Nettó Súly 71kg Vezérlés Digitális kijelző Áram igény 1ph-220/240V-50Hz Áram felvétel 1,42Kw.
Ezekkel a gépekkel a feldolgozási folyamat rövidíthető, a piaci részarány emelhető. Eddig hideg eljárással készült nálunk a fagylalt. Por fagyi előregyártott, zacskózott, előkevert termékekből vízzel, kötőanyaggal és tartósítószerrel. Innentől (a pasztörizáló gép megvásárlásával) pasztörizálással (főzve) készítjük a fagyit, új fagylalt cukrászati technológiával. Mindez azt jelenti, hogy a pasztörizált fagyik esetében nincs tartósítószer. A tartósítást maga az eljárási folyamat, a mikroorganizmusok hő általi elpusztítása biztosítja. (hiszen a gép a fagyi alaplét felfőzi 90 fokra, majd rögtön visszahűti 10 fokra.)
A hideg eljárással szemben nincsenek E betűs tartósítószerek: A pasztörizálás jelentősége kettős: 1, kiírtja a fertőzést okozó kórokozókat a fagylaltból. 2, Hidratálja a belekevert szárazanyagokat, aminek az eredménye hogy ízfokozó adalékanyagok nélkül is intenzív, viszont természetes ízvilágú fagylaltot kapunk. Napjainkban a pasztörizálást tartják a legfejlettebb fagylalt készítési módszernek. Sokkoló hűtő megvételével: : a kész fagylalt további lehűtése mínusz 30 és mínusz 40 fokra. , s ezzel a gyorshűtési folyamattal a fagyi nem veszít állagából, esztétikumából, színéből, valamint az értékes tápanyagai is megmaradnak. Technogel Mate 20-60 fagylalt fagyasztó: digitális vezérlésű, fél hermetikus kompresszorral rendelkezik, megfelel a vonatkozó európai uniós szabályoknak és irányelveknek. A legújabb technológia energia takarékos, gyors és a legkrémesebb fagylalt előállítására alkalmas.
Az Európai Uniós támogatás mértéke 70 %, a projekt befejezési dátuma 2017. január 27.